Svenska Diesellok

Arnold
SJ Litt V5 - Arnold 2104    Ej tillgänglig 19??
Detta är Arnolds modell av det tyska dieselloket DHG700 vilket nästan liknar det svenska Litt V5. Det är samma lok men SJ gjorde några ändringar främst på hytten men också med belysningen. Några hundratal av dessa lok målade i SJ orange/blå färgschema tillverkades och såldes i Sverige.
Det svenska loket är slut men DHG700 finns fortfarande att köpa från Arnold.
Dekalark finns för ommärkning av det tyska loket till SJs orange/blå och blå/röda färgschema smat märkning till TGOJ Litt V10 som är mer identiskt med det tyska loket och blir en mer korrekt modell. TGOJ har en helorange målning och en blå/grön, dekaler finns till båda varianterna.
Graham Farish
SJ Litt V1 - Graham Farish 100F    Ej tillgänglig 19??
SJ beställde två lok Litt V1 från England för att prova dieseltekniken. Graham Farish hade detta lok i en engelsk utgåva och introducerade denna målad som de svenska loken i Sverige. Loken är OK men är i engelsk N-skala som är 1:148 istället för 1:160 vilket gör att loken inte blir de nätta växellok som de var i verkligheten utan ser lite ut som en bulldog på spåren. Men svenskt är det!
Modellen fanns med olika loknummer och artikelnumrets sista bokstav anger vilket som är vilket.
JS Design
TGOJ Litt V10 - JS Design    Ej tillgänglig 19??
TGOJ har några lok som stämmer med DHG700. JS Design har målat upp Arnolds DHG700 i TGOJs moderna blå och gröna målning.
Möllehems Gårdsproduktion
SJ Litt T43 - Möllehems Gårdsproduktion    Finns att köpa 2010
Etsbyggsats till SJ T43 som monteras på en drivning från Brawa (Östtysk V100) eller Roco (V90).
Nmodell
Litt T66 - Nmodell    Ej tillgänglig 2008
Ommålning av Katos Class 66 i Nmodells regi. Modellen gjordes i två varianter och även i norska CD66 för CargoNet. Katomekaniken borgar för en riktigt bra modell! Digitaliserong med NEM-kontakt.
Nmodell/Togdillen
Litt TMZ, flera operatörer - Nmodell    Ej tillgänglig 2006
Togdillen har en kåpa av Danska MZ Mk2, detta är samma lok som har importerats till Sverige och tjänstgör hos olika operatörer. Nmodell har satt ihop en materialsats med kåpa, drivning (Brawa BR232) och dekalark. Bilden visar TÅGABs variant men även VIDA, ThreeT, STT och STT/Södra/TXlogistik finns som dekalalternativ.
Nmodell/"Frykmodell"
SJ Litt Tb - Nmodell 10303    Finns att köpa 2005
Denna modell togs fram av Olle Frykmo ("Frykmodell") i egen regi, Nmodell gjorde en uppgörelse med Olle Frykmo om rättigheterna till modellen.
Modellen är en etsbyggsats som innehåller en etsplåt, dekaler och vissa gjutdetaljer. Drivning är ett modifierat underrede ifrån Atlas GP35 vilket ger mycket goda gångegenskaper.
Nmodell/Modellproduktion
SJ Litt T44 - Nmodell 10301    Ej tillgänglig 2003
Denna modell blev beställd från Modellproduktion av Magnus Olausson, då delägare i Nmodell, som fick gå i god för att köpa de första 20 exemplaren själv om han inte lyckades hitta köpare. Det gick vägen och loket får symbolisera en nytändning för N-skalan i Sverige. Konstruktionen är plastgjuten kåpa på plastgjutet chassi. Man använder motor och boggier från en V290 från ROCO för att motorisera loket. Plastchassit ger en mycket lätt och lite vinglig konstruktion och loket hör inte till de bästa, men den är svensk!